Preguntes sobre les cases de colònies

L’accés a la casa es pot fer en autobús?

Sí, totes les cases són accessibles mitjançant autobús.

De quantes places són les habitacions?

Les habitacions tenen 4, 6 o 8 places.

Les cases estan adaptades als alumnes amb cadira de rodes?

La majoria de les nostres cases estan completament adaptades per facilitar la mobilitat de les persones amb cadira de rodes. Cal consultar amb anterioritat el nombre de places adaptades que disposa cada casa.

Hi ha zona esportiva a la casa de colònies?

Totes les nostres cases de colònies es troben en un entorn privilegiat per practicar diferents activitats i esports com bàdminton, futbol, voleibol, volei-platja, bàsquet, tennis taula, handbol, pàdel…

Preguntes sobre les colònies escolars

Els alumnes han de portar sac de dormir?

Sí, a la casa hi ha llençol de baix i manta. Els alumnes han de dur sac de dormir i tovallola a més a més dels diversos productes necessaris per a la higiene personal.

Quina ràtio monitor – alumne apliqueu a les colonies escolars?

Les ràtios que apliquem a les colònies escolars són: 1-15 (Educació Infantil) i 1-20 (Primària i Secundària).

És obligatori que els mestres vagin a les activitats?

Quan les activitats es facin fora de la finca de la casa de colònies és imprescindible que els mestres o responsables del grup acompanyin als alumnes‐infants.

L’estada de colònies és gratuïta per als/les mestres?

Sí, la gratuïtat segueix la ràtio d’ 1 mestre cada 10 alumnes.

Adapteu el Centre d’Interès al Projecte Educatiu del Centre?

Cada casa té una temàtica diferent amb diversos eixos que vinculen l’acció al territori i a l’entorn natural en el que ens trobem. Cada eix està adaptat en funció del projecte educatiu i el cicle al qual pertanyen els alumnes.

Hi ha monitoratge durant tot el dia?

Els monitors/es s’encarreguen de les activitats del matí (10:00h – 13:00h), tarda (16:00h – 19:00h) i nit (21:30h – 23:00h). També dinamitzen el temps lliure (de 14:30h a 15:30h).

Quina formació tenen els monitors/es?

Tots els monitors són estudiants universitaris, diplomats o llicenciats amb experiència en el camp de l’educació, els esports i les activitats lúdiques, que a més a més s’han format com a monitors de lleure.

Si fa mal temps es suspenen les activitats?

No, sempre hi ha un pla alternatiu per a casos de mal temps que garanteix el compliment dels objectius proposats.

Per realitzar les colònies d‘anglès, cal un nivell d’anglès determinat?

No, les colònies d’anglès, d’immersió lingüística, es poden realitzar a qualsevol edat i amb qualsevol nivell d’anglès previ. Reforcen l’escolta i familiarització amb l’idioma i potencien que els nens/es perdin la por a expressar-se.

El material per a les activitats està inclòs?

Sí, tot el material per a realitzar les activitats està inclòs excepte la llanterna d’ús personal per al joc de nit.

Hi ha colònies escolars per a totes les edats?

Sí, fem colònies escolars per a alumnes d’Educació Infantil, Primària i Secundària (ESO).

Poden portar mòbils?

Considerem que els telèfons mòbils i altres dispositius electrònics no aporten res a les colònies i a la convivència amb els companys i companyes. La presència d’aquests dispositius limita el desenvolupament de l’autonomia i de la confiança. Les colònies són un bon moment per deixar-los de banda i conviure amb plenitud amb la resta de companys i companyes.

Preguntes sobre l’alimentació

Els àpats són de menjar casolà cuinat a la casa de colònies o de càtering?

Els àpats són de menjar casolà elaborat a la cuina pròpia de cada casa. L’alimentació i la salut són molt importants per a nosaltres. Els menús són equilibrats i de dieta mediterrània.

Disposeu de menús específics per a nens/es amb al·lèrgies o altres necessitats alimentàries?

Sí, en cas d’al·lèrgia, intolerància o altres necessitats alimentàries, necessitem que ens ho comuniqueu prèviament per poder tenir-ho previst.

Quin és l’horari dels àpats i les activitats?

Esmorzem de 08:00h a 09:30h, dinem de 13:00h a 14:30h i sopem de 20:00h a 21:15h. Les activitats es realitzen de 10:00h a 13:00h, de 16:00h a 19:00h de 21:30h a 23:00h.

Aquests horaris poden variar segons el nombre de grups que hi hagi en aquell moment. Es faria previ avís per part de la direcció de la casa.

Els monitors/es s’encarreguen de la gestió dels àpats?

Els monitors dinen a la vegada que els infants mentre els mestres us encarregueu del menjador, un cop fet l’àpat els monitors s’encarreguen del temps lliure mentre els mestres feu l’apat.

Preguntes sobre la seguretat a les colònies

Quin és el procediment si un infant es fa mal o es troba malament?

Els monitors tenen una formació en primers auxilis, la millor actuació sempre serà la prevenció, en el cas que ens trobem amb una indisposició o accident, s’activarà el protocol PAS (Prevenir, Avisar a emergències i Socórrer). Un cop truquem al 112, ens aconsellaran quina actuació cal fer (cura de primers auxilis o trasllat a l’hospital, en aquest cas l’ambulància vindrà a la casa de colònies o caldrà avisar a un taxi).

Hi ha farmaciola a les cases de colònies?

Disposem d’una farmaciola bàsica de primers auxilis, però no podem administrar cap tipus de medicament. Si les escoles en disposeu i en teniu l’autorització recomanem que porteu el propi maletí de primers auxilis.

Les cases disposen de cotxe a disposició de qualsevol emergència durant la nit?

No. En cas d’emergència avisarem a l’ambulància o farem el trasllat en taxi depenent de la situació. Recomanem que porteu un cotxe propi.

Quines assegurances estan incloses a les colònies escolars?

Tant l’assegurança civil i la d’accidents estan incloses