Colònies escolars
Les escoles que desitgin realitzar una estada a les nostres cases de colònies es poden contactar a través de:
Grups & Esdeveniments
Si voleu venir a les nostres cases o venir a celebrar un esdeveniment podeu reservar a través de:
Turisme familiar
Viu una estada a les nostres cases de colònies i gaudeix d'un entorn únic.
Tornar

Consells per millorar la relació entre mestres i alumnes

Beneficis d'una relació positiva professor/a-alumne/a durant les colònies escolars

Les colònies escolars són una bona oportunitat perquè els estudiants aprenguin fora de l'aula i experimentin noves situacions i sensacions. Durant l'estada a Edulònia, el personal docent  juga un paper crucial en l'educació dels nens i les nenes. És important que la relació entre mestres i alumnes sigui positiva i pròxima perquè se sentin còmodes, segurs i receptius. 

És fonamental que el professorat i l'equip de monitors/es es mostrin presents tant físicament com emocionalment. Els nens i les nenes valoren la sinceritat, a vegades és més honest dir-los: “ara mateix no et puc escoltar, encara que m'agradaria. Quan pugui, t'aviso”, que deixar-los parlar i no estar pendents del que t'estan volent ensenyar o dir. També és una manera perquè aprenguin a tenir paciència i respectin el temps dels altres. 

És necessari afavorir i crear moments de trobada pròxims i càlids; oferir una salutació especial quan arriben, una mirada mentre estan esmorzant, un somriure abans que marxin… Buscar la manera de transmetre aquest missatge: “T'escolto, et veig i ets important per a mi”.
En aquest article, et donem alguns consells per a millorar la comunicació amb ells:


1.Coneix als teus alumnes: abans d'anar de colònies, és interessant que esbrinis els interessos, les habilitats i les necessitats. Serà una ajuda per a planificar les activitats i interactuar millor amb ells. 


2. Establir límits clars: és essencial fixar regles clares i precises des del principi. Els estudiants han de saber què s'espera d'ells i quines són les seves responsabilitats durant l'aventura. Han de conèixer el protocol de seguretat i les conseqüències si no es compleixen adequadament.


3. Escoltar i ser respectuosos: els alumnes necessiten sentir que les seves opinions i idees són importants i que són escoltats. Tant professors/es com monitors/es han d'estar oberts a escoltar les seves inquietuds i oferir suport o respostes amb respecte i comprensió.


4. Fomentar la col·laboració entre estudiants i mestres és clau per a millorar la relació. Han de sentir que són part de l'equip i que el seu treball i esforç són valorats. 


5. Reconèixer i celebrar l'esforç: és essencial valorar i premiar el treball dels participants. Això fomenta la motivació i el compromís. 
L'últim consell creiem que és el més important: recorda la teva etapa estudiantil. Si ets capaç de recordar les activitats, els comentaris, les maneres d'ensenyar dels teus mestres que et feien sentir feliç i despertaven interès en tu, podràs adoptar recursos i tècniques valuoses per a motivar als teus alumnes. I la veritat és que tots els punts anteriors convergeixen en un: compartir la il·lusió d'aprendre.

10 Mai 2023
#aprenentatge#colònies escolars#escoles#valors