Colònies escolars
Les escoles que desitgin realitzar una estada a les nostres cases de colònies es poden contactar a través de:
Grups & Esdeveniments
Si voleu venir a les nostres cases o venir a celebrar un esdeveniment podeu reservar a través de:
Turisme familiar
Viu una estada a les nostres cases de colònies i gaudeix d'un entorn únic.
Tornar

La llegenda de Jack-o'lantern


Cada any per Halloween, arriben entre fantasmes, esquelets i aranyes, les terrorífiques carabasses, un símbol d'aquesta festitivitat a tot el món. No obstant, saps d'on ve aquesta tradició?

Al segle XVII, els irlandesos celebraven Halloween encenent petites làmpares a les entrades de les seves cases per espantar els mal esperits. A les zones més rurals, tallaven principalment naps però també remolatxes o patates amb cares sinestres i introduien una espelma al seu interior. La costum no va arribar a Estats Units fins al segle XIX que probablement va ser quan es va popularitzar la carabassa davant les altres hortalises ja que són més abundants en aquest país i més grans i fàcils de tallar. 

Al llarg del temps, han aparegut milers de mites i llegendes al respecte, però sense cap mena de dubte, la llegenda més famosa és la de Jack-o'lantern, la coneixes? Avui te l'expliquem: 

Fa molts anys, Jack, un home amb fama de borratxo i garrepa (també lladre segons la versió), es va trobar en un bar amb el mateix diable, qui havia sentit parlar de les habilitats d'en Jack per estafar i totes les seves males accions i se li havia aparegut per emportar-se la seva anima a l'infern amb ell.

Jack, sentint-se atrapat, li va demanar al diable un desig a canvi de la seva ànima: una última cervesa y que el diable es convertís en moneda per poder-la pagar. Desig que el diable va acceptar, qualsevol cosa per emportar-se la seva ànima. Jack, tan garrepa com sempre, es va guardar la moneda a la butxaca on hi tenia una creu de plata que va impedir al diable recuperar la seva forma original. A canvi d'alliberar-se, el diable li va concedir 10 anys més de vida, i en Jack ho va acceptar. 

Deu anys més tard, Jack i el diable es van trobar en un bosc per acabar amb el deute. Al retrobar-se amb el diable, li va demanar anar a un pomer per agafar una última poma abans de morir. El diable va pensar que no hi perdia res i va pujar a la copa de l'arbre, però abans de que el diable se n'adonés, Jack va rodejar tot l'arbre dibuixant-'hi de creus. Aleshores, el diable no va poder baixar i el Jack va obligar-lo, un cop més, a prometre que mai més li demanaria la seva ànima. El diable va haver d'acceptar. 


Jack va morir al cap d'uns anys. San Pere li va negar l'entrada al cel a causa de tots els seus pecats. Aleshores, l'ànima del Jack va arribar a l'infern, però el diable, lluny d'haver oblidat tot el que havia passat, tampoc el va deixar entrar, condemnant-lo així a vagar pel món per tota l'eternitat. «On aniré ara?», va preguntar el Jack, i el diable li va respondre: «Torna per on vas venir». El camí de tornada era fosc i fred i no s'hi podia veure res. El diable li va llençar un carbó encès des de l'infern perquè li servis de guia a la foscor i Jack el va posar dins un nap que había buidat perquè no s'apagués amb el vent. 


Des de llavors l'esperit del Jack vaga per la terra en forma de carabassa iluminada, coneguda com Jack O’ Lantern, “Jack el de la llanterna”

Això és el que explica la llegenda, us ha agradat?
A nosaltres ens encanta celebrar el Halloween i per aquest motiu decorem algunes de les nostres cases per oferir-vos una estada terroríficament divertida. 

Aquest any, tenim disponibles les cases de colònies Finca Vallclara i Finca La Capella durant els caps de setmana del 29 d'octubre i 5 de novembre perquè pogueu gaudir d'una estada en família amb tota l'ambientació i activitats temàtiques de Halloween. 

Consulta més informació aquí: HALLOWEEN 2021.

Trick or Treat? No t'ho pots perdre!
 

04 Oct 2021