Colònies escolars
Les escoles que desitgin realitzar una estada a les nostres cases de colònies es poden contactar a través de:
Grups & Esdeveniments
Si voleu venir a les nostres cases o venir a celebrar un esdeveniment podeu reservar a través de:
Turisme familiar
Viu una estada a les nostres cases de colònies i gaudeix d'un entorn únic.
Tornar

Mercats de Nadal en família a Catalunya

La temporada de Nadal a Catalunya no només és una època festiva, sinó una immersió en una atmosfera màgica que transforma els carrers i les places de ciutats i pobles en veritables temples de l'esperit nadalenc. Des de la vibrant Barcelona fins als racons més petits, els mercats de Nadal ofereixen una experiència encantadora i una oportunitat única per submergir-se en les riques tradicions catalanes que fan d'aquesta època de l'any una celebració única. 


 


Fira de Santa Llúcia a Barcelona: Una tradició centenària


La Fira de Santa Llúcia, que il·lumina la Plaça de la Catedral al cor de Barcelona, és un dels mercats de Nadal més antics del país. Amb més de 280 parades, aquest mercat no només és una oportunitat per fer compres, sinó una immersió en la rica cultura catalana. Les parades ofereixen tot tipus de decoracions nadalenques, des de ornaments fins a figures del pessebre, i l'artesania local abunden, permetent als visitants portar-se a casa autèntics tresors.


Les parades de la Fira de Santa Llúcia, no només ofereixen ornaments i decoracions, sinó també una àmplia selecció de productes gastronòmics que reflecteixen la rica herència culinària de Catalunya. Des dels tradicionals turrons i neules fins als embotits locals, com el fuet i la botifarra, els visitants tenen l'oportunitat de tastar i emportar-se a casa autèntics sabors nadalencs.


Mercats màgics a ciutats com Reus i Girona


Moltes ciutats a Catalunya celebren els seus mercats de Nadal. Per exemple, Reus i Girona també celebren el Nadal amb una passió que es pot sentir a cada parada dels seus mercats. A Reus, la Fira de Nadal captiva amb moltes parades plenes de colors i aromes que omplen els carrers amb una atmosfera de màgia.

La Fira de Nadal de Reus  és també un banquet per als amants de la gastronomia. Les parades de menjars ofereixen una àmplia gamma de productes artesanals, des de formatges fins a mel i fruites confitades. És l'oportunitat perfecta per explorar els sabors únics de la regió i descobrir petits productors locals que porten a la taula l'autenticitat dels seus productes.
Girona, amb els seus carrers empedrats, es converteix en un mosaic de llums i colors, oferint una àmplia gamma de productes nadalencs i delícies gastronòmiques. Aquests mercats no només són l'oportunitat perfecta per fer compres úniques sinó també per explorar la identitat pròpia de cada ciutat. Les parades ofereixen des de embotits fins a formatges i productes de proximitat.


A més de les delícies que es troben als mercats de ciutats més grans, els mercats nadalencs a les poblacions més petites també ofereixen una varietat de productes gastronòmics locals. Des de les coques tradicionals fins als dolços típics de Nadal, cada parada és una invitació a explorar els sabors autèntics de la regió.


Descobrint tradicions locals


A més de les ciutats més grans, les poblacions més petites també juguen un paper vital en la celebració del Nadal. Manresa, per exemple, il·lumina els seus carrers amb la Fira de Santa Llúcia, creant un ambient càlid i acollidor que captura l'essència de les tradicions nadalenques locals. Aquests mercats més petits ofereixen una oportunitat perfecta per descobrir la vida local, connectar amb la comunitat i gaudir de les tradicions en un ambient íntim.


Fira de l'avet d'Espinelves: Una immersió en la natura nadalenca


Per aquells que busquen una experiència més autèntica i rústica, la Fira de l'Avet d'Espinelves és una visita obligada. Aquesta pintoresca població captura l'esplendor del Nadal amb els seus avets decorats de manera exquisida. Els visitants poden passejar pel mercat, envoltats de la fragància fresca dels avets, i emportar-se a casa un tros de la natura per celebrar les festes. Aquesta experiència ofereix una connexió única amb la terra i recorda la importància de preservar les tradicions locals.

Aquest mercat, envoltat d'un paisatge natural exuberant, ofereix als visitants la possibilitat de connectar amb l'entorn i emportar-se a casa un tros de la natura per celebrar les festes.


Espinelves, una pintoresca població envoltada de boscos i muntanyes, esdevé l'escenari perfecte per a aquesta experiència. Els visitants poden deambular pel mercat amb l'olor fresca d'avets omplint l'aire. Cada arbre està decorat amb cura i dedicació, capturant l'essència autèntica del Nadal i oferint als visitants una oportunitat única d'emportar-se a casa una part d'aquesta màgia natural.


Aquesta immersió en la natura no només ofereix avets decorats, sinó també la possibilitat de comprar decoracions i ornaments naturals que reflecteixen l'entorn de la regió. Les corones de pinyes, les branques d'arbres i altres elements naturals esdevenen part integral de la celebració, recordant als visitants la bellesa de l'entorn natural de Catalunya.Una experiència inoblidable amb un toc de natura


Els mercats de Nadal a Catalunya no són només llocs per fer compres de festa, sinó una oportunitat per explorar la riquesa cultural, gaudir de les delícies gastronòmiques i connectar amb la natura. Cada parada és una oportunitat per descobrir la identitat pròpia de cada localitat i gaudir de la calidesa humana que defineix aquesta temporada única a Catalunya. El Nadal aquí no és només una celebració, sinó una immersió en la màgia de les tradicions que fan d'aquesta època un moment especial per a tothom.


Delícies de Nadal a Catalunya


Mentre els mercats de Nadal omplen els carrers amb la seva brillantor festiva, no es pot passar per alt el paper crucial de la gastronomia en aquesta temporada a Catalunya. La regió ofereix una àmplia gamma de delícies nadalenques que desperten els sentits i capturen l'autèntic esperit culinari català.


Tradicions que uneixen


Més enllà de les compres i la gastronomia, els mercats de Nadal a Catalunya ofereixen una oportunitat única per connectar amb la comunitat i experimentar les tradicions que uneixen a les persones durant aquesta època de festa. No només és un lloc per fer compres, sinó també una trobada on les families i amics es reuneixen per gaudir de l'ambient acollidor i festiu.


Els mercats nadalencs són espais on les tradicions locals prenen vida. La música tradicional, les representacions de pessebres vivents i altres esdeveniments culturals omplen els carrers, creant una atmosfera que recorda les arrels profundes de la comunitat. Aquests moments no només enriqueixen l'experiència dels visitants sinó que també reforcen els llaços entre els habitants locals.


Participar en aquestes tradicions és com una immersió en la història i la identitat de Catalunya. Les danses tradicionals, les cançons de Nadal i altres manifestacions culturals són testimonis d'una herència viva que es transmet de generació en generació. Aquestes experiències ofereixen als visitants una visió autèntica de la vida quotidiana i la riquesa cultural de la regió.


 


01 Dec 2023