Colònies escolars
Les escoles que desitgin realitzar una estada a les nostres cases de colònies es poden contactar a través de:
Grups & Esdeveniments
Si voleu venir a les nostres cases o venir a celebrar un esdeveniment podeu reservar a través de:
Turisme familiar
Viu una estada a les nostres cases de colònies i gaudeix d'un entorn únic.
Tornar

La importància de les activitats de lleure dins el marc educatiu

L'aprenentatge fora de les aules!En un dels anteriors articles, us comentàvem la il·lusió que ens feia tornar a obrir les cases d'Edulònia, com serien les mesures de seguretat i l'allotjament en les nostres instal·lacions. Avui, us venim a recordar la importància de les activitats de lleure com a formació complementària en les escoles.


Si d'una cosa estem segurs és que gràcies a les colònies s'aconsegueixen dos factors claus en la formació dels infants, per una banda, fan del procés educatiu una experiència per la qual cosa l'aprenentatge és molt significatiu i per l'altra banda es creen vincles relacionals entre els nens i nenes però també amb els mestres i monitors.


Quan l'escola decideix dur a terme unes colònies, hi han certs aspectes que s'han de tenir en compte. En primer, lloc la franja d'edat dels nens i nenes que les realitzaran. En segon lloc escollir les cases de colònies on s'allotjaran i finalment els beneficis que comportarà pels infants. Reflexionar i decidir sobre aquestes tres qüestions pot ser una tasca laboriosa però recompensada. Les activitats de lleure són l'eix principal de les colònies, gràcies a elles es proporciona als alumnes la possibilitat d'adquirir nous coneixements fora de les aules, trencant amb la rutina acadèmica i permetent l'experimentació en primera persona.A Edulònia volem posar a l'abast de les escoles la realització d'activitats de lleure dins el marc educatiu, i que tant infants com professors es beneficiïn d'aquesta experiència. Així doncs, a continuació us volem exposar les raons que fan essencials la realització de colònies.


D'entrada, es produeix un canvi en l'entorn. Els infants estan acostumats a l'aprenentatge dins d'una aula i en ambients tancats, aquestes sortides els permeten canviar el seu entorn habitual. Disposem de 4 cases de colònies localitzades a Tamarit, Poblet, Prades i Vallclara. Totes elles es troben envoltades de paisatges meravellosos i boscos frondosos ideals per conèixer la natura o emprendre excursions i rutes. A la casa de colònies de Tamarit, els infants també podran descobrir les costes de la mediterrània, la seva flora i fauna. Tots aquests entorns permetran dur a terme les activitats de lleure amb la màxima qualitat pedagògica.


En segon lloc també es produeix una millora de les competències emocionals. Quan es produeix un canvi en l'entorn dels nens i nenes, se'ls hi desperten nous sentiments com ara l'esforç, la tolerància, la comprensió, la convivència en grup, la cooperació i molts més valors. Els infants es relacionaran i crearan nous vincles gràcies a les diferents dinàmiques que es duran a terme a les cases de colònies. Avui dia, l'educació emocional és una eina molt important, aprendre a gestionar els sentiments forma part de l'autoconeixement, un aspecte fonamental en el seu desenvolupament. En definitiva, les colònies escolars són unes grans aliades en les competències emocionals.Una altra raó és la independència dels nens i nenes. A mesura que els infants van creixent, es van tornant més autosuficients. A les colònies, es trobaran lluny de les famílies per la qual cosa adquiriran una autonomia personal que els ajudarà en el seu dia a dia i sobretot en la seva seguretat. A més a més, també realitzaran diferents disciplines i activitats que fomentaran l'autosuficiència ja sigui a nivell emocional com també en aspectes quotidians. A més a més, també s'enforteixen els lligams entre el grup i els mestres. Durant un mínim de 24 hores, els infants conviuran amb els seus mestres i també amb els seus companys i companyes, amb la qual cosa es possibilita una coneixença més profunda. També realitzaran activitats de lleure on es fomentaran aquests vincles. Hi ha una gran multitud de jocs que busquen desenvolupar el treball amb equip, la confiança i la cooperació.


Finalment, tots aquests coneixements són oferts pels monitors i monitores, professionals en l'àmbit del lleure. Coneixen diferents tècniques i activitats per assegurar un aprenentatge en el lleure. Contribuiran en l'educació dels infants a través de l'exemple, la demostració i els jocs. Representen una figura de confiança que ajudaran als alumnes en cada taller i els proveiran d'una comunicació oberta i segura per tal de reforçar la seva seguretat i motivació.


A les nostres cases, disposem d'un equip molt ben preparat i amb un ampli coneixement en tallers, jocs i activitats de lleure que sabran despertar en els infants valors com la seguretat i la confiança en un entorn diferent de l'habitual. No dubtis en conèixer totes les activitats de colònies de les quals disposem!Per què creiem que són tan importants les activitats de lleure? Perquè fomenten l'aprenentatge dels nens i nenes de manera divertida. Es tracta d'un lleure educatiu on els infants es relacionen en un ambient totalment diferent de l'habitual. No només es teoritzen conceptes sinó que també es posen en pràctica. Creiem que hi ha una gran diferència entre estudiar els boscos a través dels llibres i estudiar-los a través de l'experiència, t'agradaria descobrir-ho?

26 Mar 2021